Trg Nikole Pašića 7, 11000 Belgrade, Serbia T. +381 11 451 23 26

CUSTOMER CARE

ATELIER Suzana Perić  CUSTOMER CARE

I Opšti uslovi

Pristup i korišćenje ovog sajta i proizvodi i usluge dostupni putem njega su predmet sledećih pravila, uslova i napomena.

 

Ova prava i obaveze (opšti uslovi sajta suzanaperic.rs, shop online prodavnice) tiču se svih transakcija obavljenih sa Vama, potrošačem, kada kupujete preko sajta suzanaperic.rs. Molimo Vas da ih pročitate pažljivo pre nego što izvršite Vašu porudžbinu i odštampate kopiju za Vaše buduće korišćenje:

 

Poručivanjem na suzanaperic.rs sajtu Vi prihvatate i slažete se sa ovde izloženim uslovima i obavezama koji će zajedno činiti ugovor izmedju Vas i suzanaperic.rs odnosno privrednim društvom Suzana Perić doo Beograd
Suzanaperic.rs zadržava pravo da ažurira i koriguje uslove online kupovine sa vremena na vreme i kada je to potrebno. Poželjno je da proveravate ovu stranicu redovno, kako biste se informisali o svim promenama koje smo eventualno napravili u Opštim uslovima.

Pristup ovom sajtu je dozvoljen na privremenoj osnovi, i zadržavamo pravo da povučemo ili izmenimo usluge bez prethodnog obaveštenja. Ne preuzimamo odgovornost ukoliko je, iz bilo kog razloga, ovaj sajt nedostupan u bilo koje vreme, ili u nekom periodu. Ne isključujemo mogućnost da ćemo povremeno ograničiti pristup nekim delovima ili celom sajtu.

Opšti uslovi Suzana Perić shop online prodavnice iz ovog dokumenta odnose se na shop online koji se nalazi na web adresi www.suzanaperic.rs

 

Opšti uslovi suzanaperic.rs iz ovog dokumenta su predmet zakona Srbije i isključivo srpskih sudova. Ukoliko se bilo koji od Opštih uslova smatra protivzakonitim, beskorisnim ili iz bilo kog razloga nefunkcionalnim, tada će se Opšti uslovi online prodavnice biti raskinuti i neće uticati na punovažnost preostalih Opštih uslova iz ovog dokumenta.

 

II Prijem narudžbina

 

U mogućnosti smo da prihvatamo narudžbine preko suzanaperic.rs prodavnice za isporuku u zemlje navedene u padajućem meniju na stranici za upisivanje podataka poručioca. Ukoliko zemlja u koju se zahteva isporuka nije prikazana u padajućem meniju, nismo u mogućnosti da prihvatimo porudžbinu.

Vaša porudžbina kao i detalji kreditnih i debitnih kartica koje nam dostavljate biće provereni pre nego porudžbina bude prihvaćena. Kada se ista prihvati, potvrđujemo da je porudžbina prihvaćena slanjem email poruke na Vašu email adresu koju ste naveli u formularu prilikom poručivanja. Naša potvrda Vaše porudžbine će se smatrati zakonski čvrstim dogovorom između nas.

 

Prihvatamo sve porudžbine za proizvode i usluge koji su raspoloživi i nesumnjivo sigurnosno provereni.
Prihvatamo plaćanja pretežno svim glavnim kreditnim i debitnim karticama. Uplata će biti stavljena na teret Vašeg računa pre slanja Vaše porudžbine. Svi vlasnici kreditnih kartica biće predmet provere i autorizacije od strane procesora kartica.
Mi nećemo biti odgovorni za bilo kakva kašnjenja ili odlaganja slanja Vaše pošiljke koja su prouzrokovana pomenutim proverama. Ukoliko izdavalac kartice odbije da odobri uplatu ili ona bude odbijena usled sigurnosnih provera, mi nećemo biti odgovorni za kašnjenje ili neisporuku Vaše porudžbine.

 

III Dostupnost proizvoda

Na suzanaperic.rs online prodavnici, na svakom artiklu istaknuta je veličina i dostupnost proizvoda. U slučaju da su proizvodi iz suzanaperic.rs online prodavnice privremeno nedostupni u veličini koju ste zahtevali mi ćemo zadržati Vašu porudžbinu dok nam proizvod ponovo ne bude na raspolaganju, a zatim ćemo Vam porudžbinu poslati uobičajenim putem. U slučaju da je određeni proizvod stalno nedostupan, ponudićemo Vam adekvatnu zamenu za isti ili refundirati novac, u slučaju da ste za porudžbinu platili unapred.

 

IV Prikaz boja

 

Dostupnost boja odredjenog artikla, navedena je u opisu samog artikla, a suzanaperic.rs će učiniti sve da budu što verodostojnije bojama artikala u prirodi. Ipak, različiti računari prikazuju boje u delimično različitim nijansama tako da se boje ne mogu tačno poklopiti sa onima u prirodi. To znači da kada poručite proizvod na suzanaperic.rs, može se desiti da se boje delimično razlikuju od onih koje su prikazane na monitoru.

 

Ukoliko niste zadovoljni bojom artikla koji ste naručili, imamo i politiku povraćaja robe (pogledajte poglavlje Otkazivanje/Politika povraćaja porudžbina).

 

V Artikli i cene

 

Cene svih artikala uključuju PDV. Ovo se može promeniti u slučaju odredbe Vlade Republike Srbije, izvoznih odredaba, odredaba Evropske Unije kao i drugih zakonskih odredaba relevantnih institucija. Cene prikazane u suzanaperic.rs online prodavnici ne moraju biti iste kao cene u drugim internet prodavnicama ili cenama na prodajnom mestu Suzana Perić.
Uvozne i lokalne dažbine u zemlji primaoca nisu uključene u cene proizvoda za zemlje primaoca izvan Srbije. Vi ćete biti odgovorni za plaćanje bilo kakvih uvoznih i lokalnih dažbina uključujući administrativne troškove koje tom prilikom nastanu.
Preuzimamo pravo da menjamo sve cene bez prethodnog obaveštavanja u svakom trenutku, kao i pravo da dodamo ili povučemo iz ponude bilo koji artikal, u svakom trenutku.

 

VI Isporuka

 

Vaša porudžbina će biti poslata u roku od najkasnije 7 (sedam) dana od prihvatanja porudžbine i izvršenog plaćanja. Iako činimo sve napore da isporučimo robu u predviđenom vremenskom roku, odredjena kašnjena su neizbežna. Mi nećemo biti odgovorni za kašnjenja i posledice koje će se eventualo tom prilikom prouzrokovati. Cena dostave se naplaćuje kao dodatak.

 

Dozvoljeno nam je da podelimo lične podatke sa trećim licem koje je iskorišćeno za izvršenje Vaše porudžbine ili ispunjavanje naših obaveza prema Vama.

 

Isporuka za kupce iz Srbije

Kupcima iz Srbije porudžbine isporučujemo privatnom kurirskom službom, a pošiljke obično putuju 1-5 dana. Procenjeno vreme dostave može biti i duže ukoliko naručeni proizvodi trenutno nisu dostupni. Kupac je obavezan da prilikom preuzimanja robe potpiše otpremnicu kao dokaz da mu je robu uručena.

Isporuka za kupce iz inostranstva – svi delovi sveta

Vaš paket će biti poslat čim ustanovimo da je Vaša uplata realizovana, a možete očekivati da stigne na vašu adresu za 7 radnih dana od dana slanja.

Ponekad se desi da lokalna carina duže zadrži paket, uglavnom zbog dodatnih sigurnosnih provera koje usporavaju isporuku paketa. Ovakvi slučajevi se uglavnom dešavaju tokom povećane ’anti-terorističke aktivnosti. Takođe, treba računati na duže vreme isporuke u vreme pred i oko praznika, kada treba malo više vremena za isporuku.

 

VII Otkazivanje/Politika povraćaja ili refundiranje novca

 

suzanaperic.rs shop online prodavnica ima pravo da otkaže bilo koju porudžbinu, bilo kog artikla ukoliko poručilac ne ispuni uslove i sigurnosnu proveru. Ukoliko je uplata u tom slučaju primljena dobićete kompletan povraćaj uplate i e-mail poruku kojom ćete biti obavešteni o istom. E-mail poruka će biti poslata na e-mail adresu koju ste naveli u formularu prilikom poručivanja.
Vi imate pravo da otkažete bilo koju porudžbinu, za bilo koji artikal (osim artikala koji su uradjeni i prilagodjeni ličnoj porudžbini) kupljen u suzanaperic.rs shop online prodavnici i tom prilikom će se izvršiti kompletan povraćaj novca. Ako u nekom slučaju niste zadovoljni Vašom kupovinom, kupljene artikle možete vratiti u roku u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača u nenošenom tj. neupotrebljenom stanju u svom originalnom pakovanju i tom prilikom će se izvršiti kompletan povraćaj novca ili zamena artikla. Nažalost, svi artikli za koje se utvrdi da imaju fleke od šminke ili slično na sebi ne mogu da se zamene ili refundiraju, osim ukoliko odeća ima neku fabričku grešku. Mi razumemo da želite da pregledate odeću, kao što biste to uradili prilikom kupovine u prodavnici, ali zahtevamo da se higijenska zaštita odeće ne uklanja, a da obuću isprobate isključivo u zatvorenom prostoru. Prilikom vraćanja artikala u svrhu vraćanja novca ili zamene istog, morate platiti adekvatne troskove transporta, izvozne i ulazne carine.
Ukoliko se refundacija ili zamena artikla desila usled naše greške pošiljaoca, transportni troškovi će biti na teret suzanaperic.rs online prodavnice.
Ukoliko želite da zamenite ili vratite proizvod, molimo Vas da proizvod pošaljete na adresu:

 

ATELIER Suzana Perić

Vasina 18, 11000 Belgrade, Srbija
Molimo Vas da artikle adekvatno upakujete i čitko navedete adresu primaoca na paketu. U slučaju vraćanja artikala, molimo Vas da nas kontaktirate e-maliom na adresu koju mozete naći na linku contact na suzanaperic.rs.

 

Molimo Vas da u tom mailu navedete tačan razlog vraćanja pošiljke kao i nove ili specifične zahteve. Ukoliko imate bilo kakva dodatna pitanja o povraćaju robe, molimo Vas da nas kontaktirate na e-mail adresu koju možete naći na linku contact na suzanaperic.rs.

 

VIII Privatnost podataka

Mi u suzanaperic.rs smo posvećeni zaštiti privatnosti svakog našeg pojedinačnog klijenta. Nećemo otkrivati nikakve informacije o svojim klijentima ili o posetiocima našeg sajta trećim licima, osim u slučaju kada je to sa svrhom pružanja usluga Vama – što uključuje: staranje da Vam proizvod bude poslat, obavljanje kreditnih i drugih bezbednosnih provera sa ciljem poboljšanja mogućnosti pretrage koju obavljate, ili kada nam izričito Vi date dozvolu za to.

Mi ćemo preuzeti sve mere obazrivosti i opreza kako bi sigurnosno obezbedeli lične podatke Vaše porudžbine ili sa kreditne ili debitne kartice, ali, osim usled nemara, nećemo biti odgovoni za gubitke ili štetu koju možete pretrpeti, a koja nastane kao rezultat neovlašćenog (od strane trećeg lica) pristupa informacijama koje su poslate prilikom naručivanja proizvoda ili usluga u suzanaperic.rs online prodavnici.

suzanaperic.rs neće dati ili prodati bilo koji Vaš lični podatak, ili bilo kakve informacije o Vašim kreditnim karticama trećim licima bez Vaše dozvole.

Ukoliko ste vršili kupovinu putem našeg sajta, moguće je da ćemo Vas povremeno obaveštavati o našim najnovijim proizvodima i ponudama putem e-maila.

Možemo koristiti lične podatke koje nam dostavljate kako bismo sproveli odgovarajuće provere sa ciljem sprečavanja prevara i pranja novca. Lične informacije koje nam dostavite mogu biti iskorišćene za proveru validnosti računa ili  za agencije za sprečavanje prevara putem lažnih računa, koje imaju evidenciju o takvim računima. Navedeno se sprovodi samo u svrhu provere Vašeg identiteta – provera računa se ne sprovodi i stanje Vašeg računa ostaje netaknuto.

Kada kupujete na suzanaperic.rs, možete naići na linkove sajtova naših partnerskih mreža i ostalih trećih lica. Ako pratite link na bilo koji od ovih sajtova, imajte na umu da oni imaju svoje politike privatnosti i da mi ne prihvatamo nikakvu odgovornost niti obavezu za njih. Molimo Vas da proverite ove politike pre nego što dostavite bilo kakve lične podatke ovim sajtovima.

IX Plaćanje za kupce iz Srbije

Kreditnim karticama ili pouzećem, a pošiljka obično stiže na vašu adresu za 2-5 dana. Troškovi padaju na teret kupca
Svaki kupac će uz svoju pošiljku dobiti fiskalni račun na kojem će biti iskazana cena artikala koji su naručeni, cena troškova isporuke, kao i PDV.

 

Uplate kreditnom karticom